Je kind meenemen naar je werk, wat zijn de voordelen?

In veel landen wordt het al heel gewoon gevonden: het meenemen van je kind naar je werk. In de Verenigde Staten wordt soms zelfs al genoemd in de arbeidsvoorwaarden dat je je kind mag meenemen en er is een nationale ‘Bring your kids to work-day’. Ook in Nederland zien we het steeds vaker. Natuurlijk moet je goede afspraken maken met je werkgever of collega’s, maar het meenemen van je kind naar je werk biedt veel voordelen.

Dit vindt ook Judith Nizeyimana, eigenaar van de bedrijven Tekstbureau Emmen en Samen Zwoegen B.V. ‘Ik kom oorspronkelijk uit Afrika en ook daar nemen veel zelfstandige vrouwen hun kind mee naar hun werk. Van oudsher zijn Afrikaanse vrouwen gewend om hun kind mee te nemen in hun dagelijks werkzaamheden. En waar dat vroeger ging om het op je rug meenemen van je kind naar de markt, neem je nu je kind mee naar de werkvloer’, aldus Judith.

Zelf neemt Judith haar dochter Eden, bijna 1 jaar oud, bijna dagelijks mee naar kantoor. ‘We hebben veel plezier om haar in het team en mijn dochter gaat ook gewoon mee naar bedrijfsbezoeken en naar meetings. Daar wordt altijd heel positief op gereageerd’.

‘Naast dat het de werksfeer positief beïnvloedt, is het ook voor Eden goed om veel bij me te zijn’, zo vertelt Judith. ‘Ik kan mijn eigen kind constant in de gaten houden en hoef dat niet aan anderen over te laten. Eden heeft niet de dagelijkse stress van het afscheid nemen en het is fijn voor haar om haar moeder steeds bij zich in de buurt te hebben.’

Ook vindt Judith dat je eigenlijk niet vroeg genoeg kunt beginnen met het ontwikkelen van ondernemerszin bij kinderen. ‘Je ziet het bijvoorbeeld terugkomen bij de Chinese bevolkingsgroepen. Zij betrekken hun kinderen al heel vroeg bij hun werkende leven, waardoor ze een sterke familieband met ondernemende kinderen creëren. Ik merk het ook aan Eden. Ze is ontzettend flexibel en omdat ze veel in een omgeving is waar volwassen gesprekken plaatsvinden, leert ze enorm snel. Ze spreekt zelfs een heel aantal woordjes al keurig netjes uit’!

‘Daarnaast vind ik het zelf natuurlijk ook geweldig om Eden zoveel bij me te hebben’, zegt Judith. ‘Mensen vragen me weleens of ik het niet afleidend vindt om mijn dochter om me heen te hebben tijdens mijn werk. Maar ik kan me juist goed concentreren in de wetenschap dat Eden bij me is en dat ik er voor haar ben als ze dat nodig heeft. Ik bevind me gelukkig niet in de dagelijks spagaat tussen de zorg voor mijn kind en mijn werk.’

Kinderopvang

Natuurlijk zou Eden ook naar de kinderopvang kunnen, maar daar zitten voor Judith vooralsnog meer nadelen dan voordelen aan vast. Ten eerste kost het veel tijd en is het vaak stressen om je kind op tijd bij de opvang te krijgen en haastwerk om je kind weer tijdig op te halen. ‘Die haal- en brengtijd besteed ik liever aan wat tijd overdag voor mijn dochter’, vertelt Judith. ‘Bovendien ben ik oprecht blij dat ik niet elke ochtend afscheid van Eden hoef te nemen. Daarbij is kinderopvang zoals we allemaal weten ook behoorlijk prijzig. Fijn dat ik me die kosten kan besparen.’

Wat Judith betreft is het meenemen van je kind naar je werk de ‘next step’ in het vinden van de optimale balans tussen werk en privé die gelukkig de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. ‘Nu de grens tussen werk en privé steeds vager wordt, is het denk ik ook goed om meer van elkaars privéleven mee te krijgen. Het meenemen van je kind of kinderen geeft een fijne persoonlijke ‘touch’ aan het samenwerken en laat ons een aantal keren per dag beseffen waar het ook alweer allemaal om draait in het leven.’

Aandachtspunten

Natuurlijk zijn er zaken waarmee je rekening moet houden. Je zult, zeker als je kindje nog klein is, je werkzaamheden om het ritme van je kind heen moeten plannen. Aan de andere kant weet je al snel precies wanneer je kind slaapt en je dus de klussen kunt doen waar je jouw aandacht even volop op moet focussen.

Het helpt ook om flexibel te blijven en te accepteren dat de ene dag nu eenmaal productiever zal zijn dan de andere dag. Zo werkt het immers ook als je kindje niet bij je is?

In de samenwerking met je collega’s draait het allemaal om communicatie. Iedereen zal je kindje lief vinden en even met haar of hem willen knuffelen, maar je collega’s zijn je ongetwijfeld dankbaar als je ze duidelijk vertelt dat jij degene bent die voor hem zorgt en hem aandacht geeft wanneer je kindje daarom vraagt.

En moet je kind een keer onbedaarlijk huilen? Maak er geen probleem van. Neem je kindje mee naar een andere ruimte en neem even de tijd. Negatieve gevoelens en stress pikt je kindje zo op en dat helpt niet bepaald. Ook je collega’s zullen relaxter reageren als jij dat ook blijft!

‘Als ik de voordelen afweeg tegen de aandachtspunten’, zo stelt Judith, ‘ben ik zo ontzettend blij dat ik Eden zo vaak om me heen kan hebben. We zijn op de goede weg in Nederland, maar ik hoop dat het meenemen van je kind naar je werk nog veel meer aandacht gaat krijgen. Ik gun het iedereen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *